Camaguey stad

Camagüey, een van de 7 oorspronkelijke Spaanse nederzettingen in Cuba, werd in 1514 gesticht door Diego Velázquez als Santa Maria Puerto del Principe. In 1903 veranderde de stad haar naam in Camagüey.

Het lijkt dat Camagüey piraten aantrok. De stad werd zo vaak belegerd door zeerovers dat ze twee keer verhuisde in de jaren 1500 van haar oorspronkelijke locatie (in de buurt van Nuevitas aan de noordkust en langs de rivier Caonao), totdat ze zich permanent vestigde op haar huidige plek. Het navigeren in de oude en kronkelende straatjes van Camagüey is een ware uitdaging. De stad werd ontworpen om piraten zoals Henry Morgan, die regelmatig binnenvielen, te plagen en te ontmoedigen. (Ver)Dwalen in deze lusvormige straatjes is voor de reiziger een mooie manier om in contact te komen met het dagelijkse Cubaanse leven.

Het symbool van Camagüey is de aarden pot of ¨tinajón¨, gebruikt om regenwater op te vangen en het vers te houden, je ziet ze over de hele stad verspreid staan, sommige zelfs nog in gebruik.

Camagüey is ook bekend om zijn twaalf kerken die waardevolle kunstcollecties en religieuze voorwerpen uit de koloniale periode huisvesten. Er zijn een aantal prachtige musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo Provincial Ignacio Agramonte.

Grote delen van Camagüey, een UNESCO Werelderfgoed, worden momenteel gerestaureerd, waardoor de concurrentie met Oud Havana en Trinidad toeneemt, daar waar het gaat om koloniale renovatie. Er zijn ook tal van nieuwe restaurants.

Na ondergedompeld te zijn in deze prachtige stad, is het een goede keuze om 90 minuten noordwaarts te rijden naar de schitterende stranden van Santa Lucía del Norte.


Camaguey stad, Een beetje inspiratie


Camaguey stad Kaart

Vanafprijs per kamer

Openingstijden

Openingstijden
TelefoonnummerBoek uw reis naar Camaguey stad


Hoe kunnen we je helpen

Hola! Of het nu gaat om een simpele vraag of bijzonder verzoek, we helpen je graag.

Neem contact met ons op
The CTN staff

De voordelen van Cuba Travel Network

  • We komen uit Cuba! Wij kennen de bestemming beter dan wie dan ook.
  • Ieder jaar helpen we meer dan 50.000 reizigers zoals jij.
  • Het grootste netwerk van betrouwbare partners in Cuba.
  • Meest uitgebreide aanbod van online boekbare producten die passen bij iedere reiswens.