Cayo Guillermo

Ten westen van Cayo Coco bevindt zich Cayo Guillermo, een beduidend kleiner koraaleiland dat door een verhoogde weg verbonden is met Cayo Coco.

De mangroven aan de zuidelijke kust van Cayo Guillermo vormen een thuisbasis voor (roze) flamingo´s en pelikanen en op het Atlantische rif van het eiland is een grote diversiteit aan tropische vissen en schaaldieren te vinden.

Dit was een favoriete visstek van de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway, die Cayo Guillermo noemde in zijn boek "Islands in the Stream".
Het hoofdhotel op de Cayo heet Villa Cojimar. Het is genoemd naar het vissersdorpje in de buurt van Havana waar Hemingway zijn boot meerde. Het restaurant van Villa Cojimar draagt de naam Bodeguita de Guillermo, verwijzend naar een van de favoriete bars van Hemingway in Havana; Bodeguita del Medio.
Uit verder eerbetoon aan Papa Hemingway, werd Playa Pilar - een prachtig wit zandstrand in de buurt van de westkant van Cayo Guillermo - genoemd naar de boot van de schrijver.

Cayo Guillermo is een topbestemming in Cuba voor sportvissers. De faciliteiten voor het diepzeevissen zijn goed en diverse zoetwatermeren zijn op het vasteland binnen bereik.


Cayo Guillermo, Een beetje inspiratie


Cayo Guillermo Kaart

Vanafprijs per kamer

Openingstijden

Openingstijden
TelefoonnummerBoek uw reis naar Cayo Guillermo


Hoe kunnen we je helpen

Hola! Of het nu gaat om een simpele vraag of bijzonder verzoek, we helpen je graag.

Neem contact met ons op
The CTN staff

De voordelen van Cuba Travel Network

  • We komen uit Cuba! Wij kennen de bestemming beter dan wie dan ook.
  • Ieder jaar helpen we meer dan 50.000 reizigers zoals jij.
  • Het grootste netwerk van betrouwbare partners in Cuba.
  • Meest uitgebreide aanbod van online boekbare producten die passen bij iedere reiswens.