Havana - Miramar

Onder de rivier Almendares loopt een tunnel die toegang geeft tot het district Miramar. Aan het einde van de tunnel, licht Miramar op, alsof het een andere wereld betreft. Plotseling rijd je langs brede, goed onderhouden lanen met villa’s en herenhuizen en weelderige tuinen .

Miramar werd ontwikkeld in de jaren 50 - luxueus en grandioos - toen welvarende en beroemde Cubanen migreerden van Oud Havana en andere wijken, naar wijde, open ruimtes aan de zee. Nu wordt het de diplomatieke wijk genoemd (en de groene Fifth Avenue de ´Embassy Row´), door het grote aantal buitenlandse diplomaten die in Miramar wonen en werken.

De architectuur is anders in dit deel van Havana en volgt een meer Noord-Amerikaanse stijl met grote huizen en gazons, garages voor twee auto´s, achtertuinen en zwembaden. Een tropische grandeur, aangevuld met Miramar's prachtig aangelegde parken en openbare ruimtes.

De ligging aan zee biedt maritieme recreatie. In de jaren ´50 van de vorige eeuw werden verschillende jacht- en strandclubs gebouwd voor de bourgeoisie. Club Habana is vandaag de dag een van de gerestaureerde clubs, waar de atmosfeer uit die vervlogen tijd hier en daar nog altijd waarneembaar is. Er is een klein strand, zwembad, tennisbanen, restaurant en bars en activiteiten zoals zwemlessen voor kinderen.

Miramar etaleert de weelde van Havana. Een verblijf in deze wijk staat voor hogere niveaus van (hotel) services, plus toegang tot een aantal van de betere (privé) restaurants van de stad.Havana - Miramar; Een beetje inspiratie


Havana - Miramar; Kaart

Vanafprijs per kamer

Openingstijden

Openingstijden
TelefoonnummerHavana - Miramar


Hoe kunnen we je helpen

Hola! Of het nu gaat om een simpele vraag of bijzonder verzoek, we helpen je graag.

Neem contact met ons op
The CTN staff

De voordelen van Cuba Travel Network

  • We komen uit Cuba! Wij kennen de bestemming beter dan wie dan ook.
  • Ieder jaar helpen we meer dan 50.000 reizigers zoals jij.
  • Het grootste netwerk van betrouwbare partners in Cuba.
  • Meest uitgebreide aanbod van online boekbare producten die passen bij iedere reiswens.