La Gran Piedra

Twintig kilometer na het verlaten van de stad Santiago de Cuba wordt het landschap omgetoverd tot een grenzeloze uitgestrektheid van ongetemde natuur; rijke flora en de indrukwekkende geologische formatie bekend als de Gran Piedra.

De temperaturen blijven vooralsnog even tropisch (ca. 30 graden Celsius) richting La Gran Piedra (de grote steen). Echter rijdend over de zigzaggende weg van 12 km klimmend naar La Gran Piedra, kom je in een microklimaat met koelere temperaturen en overvloedige vegetatie. Indrukwekkend zijn de bloemsoorten, zoals begonia´s, paradijsvogels, dahlia´s, orchideeën, varens, chrysanten en nog veel meer.

De flora wordt aangevuld met fauna; spechten, lijsters, cartacubas, haviken, duiven, mayitos en de Cubaanse nationale vogel, de Tocororo vliegen in cirkels rond La Gran Piedra. De mosbodem en drijvende mistwolken geven dit gebied een sprookjesachtige sfeer.

De 452 stappen om het vulkanisch gesteente te bereiken - meer dan 1.200 meter boven de zeespiegel - zijn zeker de klim waard. La Gran Piedra meet 51 x 25 x 30 meter (L x H x B) en is gelegen in het oostelijke deel van het Sierra Maestra gebergte in het biosfeerreservaat van Baconao.

Vanaf de stenen trappen heb je een adembenemend uitzicht dat een oud koloniaal gebouw in het bos onthult. Een met ceder en mahoniebomen omzoomd pad brengt bezoekers naar het voormalige herenhuis van Victor Constantin, een Franse immigrant die uit Haïti vluchtte tijdens de revolutie van dat land. De haciënda is nu een museum met meubilair in Franse stijl, een piano en extravagante slaapkamer, met inbegrip van een hemelbed.La Gran Piedra; Een beetje inspiratie


La Gran Piedra; Kaart

Vanafprijs per kamer

Openingstijden

Openingstijden
TelefoonnummerBoek uw reis naar; La Gran Piedra


Hoe kunnen we je helpen?

Hola! Of het nu gaat om een simpele vraag of een bijzonder verzoek, Daniel, Mayen en Milan helpen je graag.

Neem contact met ons op
The CTN staff

De voordelen van Cuba Travel Network

  • We komen uit Cuba! Wij kennen de bestemming beter dan wie dan ook.
  • Ieder jaar helpen we meer dan 50.000 reizigers zoals jij.
  • Het grootste netwerk van betrouwbare partners in Cuba.
  • Meest uitgebreide aanbod van online boekbare producten die passen bij iedere reiswens.