Matanzas stad

Matanzas staat bekend als de bakermat van de Cubaanse cultuur, vanwege de schoonheid van de baai, de Yumurí-vallei en vanwege de muziek. Bovendien ligt het precies op de weg naar het beroemde strand van Varadero.

Matanzas werd gesticht in 1693 en won aan belang gedurende de 19de eeuw, toen de stad veranderde in de suikerhoofdstad van Cuba. De stad dankt deze titel aan de baai en de bijbehorende faciliteiten voor het verschepen van suiker.

Daarnaast kwamen aan het begin van de 19de eeuw de belangrijkste intellectuelen van die tijd bij elkaar in wat bekend zou worden als de “tertulia de Domingo del Monte” (bijeenkomst van Domingo del Monte). De eerste romantische dichter van Latijns Amerika, de Cubaan José María Heredia, nam deel aan deze bijeenkomsten, samen met bekende schilders, musici en schrijvers die uit verschillende regio’s van het land bijeenkwamen om te discussiëren en elkaar op de hoogte te brengen van de nieuwste ontwikkelingen, niet alleen wat betreft cultuur, maar ook wat betreft politiek. Daarom kreeg Matanzas de bijnaam “het Athene van Cuba”. Aan het belangrijkste plein van de stad, het Parque Libertad, staat het Farmaceutisch Museum. Dit karakteristieke plein wordt omringd door interessante gebouwen, musea en monumenten, waardonder het Provinciale Historisch Museum, het Sauto Theater en de San Carlos kathedraal.

Andere bezienswaardigheden, zoals de Bellamar Grotten, een interessant grottenstelsel waar rondleidingen met een gids aangeboden worden, liggen slecht 4,8 kilometer buiten het centrum van de stad. Je kunt hier ook het Cabaret Tropicana Varadero bezoeken en de Camping Río Canímar.


Matanzas stad; Een beetje inspiratie

Matanzas stad; Kaart

Vanafprijs per kamer

Openingstijden

Openingstijden
TelefoonnummerBoek uw reis naar; Matanzas stad


Hoe kunnen we je helpen

Hola! Of het nu gaat om een simpele vraag of bijzonder verzoek, we helpen je graag.

Neem contact met ons op
The CTN staff

De voordelen van Cuba Travel Network

  • We komen uit Cuba! Wij kennen de bestemming beter dan wie dan ook.
  • Ieder jaar helpen we meer dan 50.000 reizigers zoals jij.
  • Het grootste netwerk van betrouwbare partners in Cuba.
  • Meest uitgebreide aanbod van online boekbare producten die passen bij iedere reiswens.