Pinar del Rio-stad

Pinar del Río is gesticht in 1774 en ligt 164 kilometer ten westen van Havana, in de buurt van een aantal van ´s werelds beste tabaksplantages. Ondanks het feit dat “Pinar” de hoofdstad is van de provincie Pinar del Río, is het geen platgelopen toeristische bestemming.

De stad biedt genoeg sites om een overnachting te rechtvaardigen. Een van de architecturale hoogtepunten is het Museo de Ciencias Naturales Sadalio de Noda (Museum voor Natuurwetenschappen), gehuisvest in het Palacio de Guasch. Dit gebouw dateert uit 1909 en combineert verschillende bouwstijlen.

Teatro Milanés, genoemd naar de dichter Jacinto Milanés, is misschien wel het meest aantrekkelijke theater van Cuba. Het onlangs gerestaureerde neoklassieke gebouw dateert uit de eerste helft van de 19e eeuw.

Het Museo Provincial de Historia (Provinciaal Museum) aan de Calle Martí, biedt een goed historisch overzicht van het gebied uit de pre-Columbiaanse periode tot het heden.

Gezien de ligging vlakbij de tabaksteeltregio, is het geen verrassing dat Pinar del Río een sigarenfabriek heeft. De Fábrica de Tabacos Francisco Donatié, ooit een ziekenhuis en gevangenis, levert vandaag de dag een aantal van de beste sigaren van het land.

Het Casa Garay produceert sinds 1892 Guayabita del Pinar, een beroemde, unieke likeur. Een brandewijn gemaakt van de guayabita (kleine guave, een vrucht die alleen groeit in de omliggende bossen), komt voor in zoete (dulce) en droge (seca) versies. Zowel zoet als droog kunnen geproefd worden tijdens een fabrieksrondleiding met gids.

Voor nachtelijk entertainment is er het Rumayor cabaret, een eenvoudigere versie van Havana´s cabarets met een grotere Afro-Cubaanse bijdrage.Pinar del Rio-stad; Een beetje inspiratie


Pinar del Rio-stad; KAART

Vanafprijs per kamer

Openingstijden

Openingstijden
TelefoonnummerBoek uw reis naar; Pinar del Rio-stad


Hoe kunnen we je helpen?

Hola! Of het nu gaat om een simpele vraag of een bijzonder verzoek, Daniel, Mayen en Milan helpen je graag.

Neem contact met ons op
The CTN staff

De voordelen van Cuba Travel Network

  • We komen uit Cuba! Wij kennen de bestemming beter dan wie dan ook.
  • Ieder jaar helpen we meer dan 50.000 reizigers zoals jij.
  • Het grootste netwerk van betrouwbare partners in Cuba.
  • Meest uitgebreide aanbod van online boekbare producten die passen bij iedere reiswens.