Santiago de Cuba Provincies

De provincie Santiago de Cuba is de tweede meest bevolkte provincie van Cuba. Haar grondgebied maakte deel uit van de voormalige Provincia de Oriente (Oost Provincie) tot 1976, toen werd Santiago de Cuba geregistreerd als een eigen provincie met haar huidige naam en grenzen.

De hoofdstad is warm en heuvelachtig, maar tegelijkertijd verleidelijk loom. Santiago de Cuba, gebouwd op een aantal heuvels met zicht op een grote baai met het Sierra Maestra-gebergte op de achtergrond, is een van de meest pittoreske steden van Cuba.
De stad heeft de toeristen veel te bieden en is gezegend met onder andere interessante musea, gebouwen en sites, zoals de Moncada-kazerne, Bacardi-museum en de Kathedraal.

Net buiten de stad staat het fort San Pedro de la Roca del Morro. De bastion, samen met de eerste koffieplantages in het zuidoosten van Cuba, zijn door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard.

De basiliek van Nuestra Señora de la Caridad, de patroonheilige van Cuba, in El Cobre, speelt een zeer belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Cubanen. El Cobre, ooit een mijnstadje, ligt op 22 km van de hoofdstad.

De beklimming van de 452 treden van La Gran Piedra, vaak gehuld in dichte mist, is een avontuur dat een prachtig uitzicht biedt op het omliggende landschap met een rijke vegetatie aan onder andere varens, orchideeën en andere soorten.

Natuurliefhebbers kunnen terecht in het florarijke Baconao-park, een biosfeerreservaat van UNESCO 20 km ten zuidoosten van de stad Santiago de Cuba.

Onnodig te zeggen dat ligging van de provincie Santiago de Cuba aan de Caribische Zee enkele heerlijke stranden biedt, zoals Playa Siboney (14 km van Santiago de Cuba), Playa Daiquirí en Cazonal.Santiago de Cuba Provincies, Een beetje inspiratie


Santiago de Cuba Provincies Kaart

Vanafprijs per kamer

Openingstijden

Openingstijden
TelefoonnummerBoek uw reis naar Santiago de Cuba Provincies


Hoe kunnen we je helpen

Hola! Of het nu gaat om een simpele vraag of bijzonder verzoek, we helpen je graag.

Neem contact met ons op
The CTN staff

De voordelen van Cuba Travel Network

  • We komen uit Cuba! Wij kennen de bestemming beter dan wie dan ook.
  • Ieder jaar helpen we meer dan 50.000 reizigers zoals jij.
  • Het grootste netwerk van betrouwbare partners in Cuba.
  • Meest uitgebreide aanbod van online boekbare producten die passen bij iedere reiswens.