Santiago de Cuba Stad: Het warme land

Santiago de Cuba wordt "het warme land" genoemd en elke dag van het jaar doet de stad zijn naam eer aan. Het gebied heeft de hoogste temperaturen van het land en is de geboorteplaats van overweldigende mensen, van een energie die steeds groter wordt. De bevolking van Santiago heeft een van de meest emblematische feesten van het land: carnaval. Het wordt beschouwd als de uitvalsbasis om het oosten van het land te bezoeken. Vanaf hier kun je je eigen reisroute maken en een authentiek gebied leren kennen, met een muzikale, culinaire en historische cultuur die de bestemming van de Cariñena natie heeft gemarkeerd. Een bestemming van stad, strand en bergen. Wat kun je nog meer wensen?


 • Leer dansen. Er wordt gezegd dat santiagueros heel muzikaal zijn en het dansen hun met de paplepel wordt ingegoten. Hun roots spreken voor hen: ze kennen een unieke mix van Cuba, Afrika, Haïti, Frankrijk en Spanje...
 • De meest uiteenlopende en contrasterende landschappen van het land. De stad wordt omringd door een bergachtig landschap dat je uitdaagt om het te verkennen.
 • Ken de geschiedenis van het eiland, in dit gebied vonden een groot deel van de belangrijkste gebeurtenissen in de nationale geschiedenis plaats. Ze noemen het "De Helden Stad".
 • Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Maagd van Liefde van El Cobre. Een van de religieuze plekken die het meest worden vereerd door Cubanen. Elke dag bezoeken meer dan 500 mensen het en elke ochtend vindt er een mis plaats.
 • Het Diego Velázquez huis. Opgericht in 1522, het is de oudste constructie van Cuba, waar je historische stukken en decoraties kunt zien die dateren uit de zestiende tot de negentiende eeuw.
 • De begraafplaats van Santa Ifigenia. Opgericht in 1868 om de helden van de 10-jarige oorlog te begraven, het is een heilige plaats met een sterke patriottische betekenis voor alle Cubanen. Hier liggen de overblijfselen van de vader van de natie, Carlos Manuel de Céspedes; van de Nationale Held, José Martí; en de martelaren van de aanval op de Moncada kazerne.
 • Het kasteel van San Pedro del Morro. Ontworpen in 1587 door de beroemde Italiaanse militaire architect Giovanni Antonelli, het is het best bewaarde 17e-eeuwse militaire complex in het Caribisch gebied. Het heeft ook een historische betekenis, omdat het nu een museum is dat de overblijfselen bewaard van de zeeslag die tussen 1898 en 1898 tussen Spanje en de Verenigde staten werd uitgevochten, verder staat het ook symbool voor internationale muziek, aangezien er een handtekening te vinden is van het Beatles lid Paul McCartney.
 • De grote steen. Deze gigantische steenmassa, 51 meter lang en 25 tot 30 meter breed, met een berekend gewicht van 63.000 ton, bevindt zich op de top van een berg op 1.225 meter boven de zeespiegel.
 • St. Pauli. Het is momenteel een van de modieuze vestigingen van de stad Santiago. Leuk feit: het restaurant is niet voorzien van airconditioning, maar het heeft een ingenieus watercirculatiesysteem waarmee het de temperatuurmet maximaal drie graden kan verlagen (een groot voordeel, omdat de hitte van Santiago ondraaglijk kan zijn).
 • El Cayo Restaurant. De locatie is is een van de grote attracties, het uitzicht op de stad Santiago is prachtig. Naar Cayo Granma is toegang mogelijk via een boot die de baai van Punta Gorda oversteekt voor de prijs van 3 CUC. Het is een ideale plek om samen met de familie te genieten van de zee - vooral van de garnalen en kreeften - voor een prijs die varieert tussen 15 en 18 CUC. Een pluspunt van het restaurant is dat je een wandeling over het eiland kunt maken en het kleine stadje dat daar ligt kunt leren kennen.
 • Iris Jazz Club. Santiago de Cuba is niet alleen rumba en Franse tumba. Jazz heeft ook zijn weg gevonden naar deze dichtbevolkte stad met meer dan een miljoen inwoners en een van de plaatsen waar je kunt genieten van live Jazz bands.

Aanbevolen verblijfsduur
4 dagen
Hoe kom je er
Elke week zijn er meer dan 15 vluchten die Havana verbinden met Santiago de Cuba. De internationale luchthaven ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad. Als je via de weg wilt arriveren, kun je een auto huren op verschillende plaatsen op het hele eiland (houd er rekening mee dat er niet altijd veel beschikbaarheid is, dus reserveer van tevoren). Een andere manier om de stad te bereiken is via de haven, een van de mooiste plekken. Vele cruises die de Caraïben oversteken, stoppen hier.

Raak geïnspireerd voor een bezoek aan Santiago de Cuba Stad


Kaart van Santiago de Cuba Stad

Vanafprijs per kamer

Openingstijden

Openingstijden
Telefoonnummer


Bekijk de reismogelijkheden naar Santiago de Cuba StadHoe kunnen we je helpen

Hola! Of het nu gaat om een simpele vraag of bijzonder verzoek, we helpen je graag.

Neem contact met ons op
The CTN staff

De voordelen van Cuba Travel Network

 • We komen uit Cuba! Wij kennen de bestemming beter dan wie dan ook.
 • Ieder jaar helpen we meer dan 50.000 reizigers zoals jij.
 • Het grootste netwerk van betrouwbare partners in Cuba.
 • Meest uitgebreide aanbod van online boekbare producten die passen bij iedere reiswens.