Viñales: Het authentieke Cubaanse plattelandsleven

Heb je weleens gezien hoe ze tabak maken? Een sigaar maken met een handvol gedroogde bladeren lijkt misschien makkelijk ... totdat je het zelf probeert. Alle gebruiken rondom de sigaar worden overgebracht van de ene generatie naar de andere en dit is de grootste waarde van de boeren van Pinar del Río: hun kennis van het gewas.

Viñales heeft het grootste grottenstelsel op het eiland en je kunt hier met een boot naar een grot varen en zwemmen in de koude wateren.

Geniet van de geur van vers gezette Cubaanse koffie (Cubanen drinken dit sterk en met weinig suiker). Het is de perfecte plaats om je te ontspannen en jezelf het genoegen te geven om een van de meest authentieke en prachtige gebieden van Cuba te leren kennen.

 • Onder de meest populaire excursies, raden we de Cueva del Indio aan, hier binnen vind je twee rivieren en de tour wordt gemaakt per boot.
 • In de grot San Miguel vind je talloze voorbeelden van rotstekeningen. In hen is het leven van de eerste bewoners vertegenwoordigd, de pre-Columbiaanse aborigines.
 • Natuurlijk moet je een tabaksboerderij bezoeken: bekijk hoe de beste tabak van de wereld wordt gemaakt, hoe zorgvuldig het wordt gekweekt en hoe groen de plantages er overdag uit zien.
 • Maak een foto met een Kurk Palmboom: als levende getuige van de Jura periode is dit een van de natuurlijke attracties van de regio.
 • In een van de dorpen leven de beoefenaars van populaire watersporten, mensen die rekenen op de traditionele helende krachten van water en een hele eigenaardige levensstijl handhaven. Dit is een van de aantrekkelijke tours waarvoor je kunt kiezen.
 • Viñales is ideaal om te fietsen vanwege de veilige en relatief vlakke wegen, dus je grootste zorg zal het kiezen van een goede plek om te stoppen en te genieten van een goedgevulde mojito met veel ijs zijn.
 • Als je niet voor de fiets kiest, probeer dan een van de excursies te paard. Een connectie maken met een van deze prachtige dieren zal de eerste stap zijn om contact te maken met de rest van de vallei.
 • Bezoek de verrassende muurschildering van de prehistorie, een gigantisch schilderij van 120 meter lang en 80 meter breed, rechtstreeks weerspiegeld op de heuvel Pita.

 
Aanbevolen verblijfsduur
2 dagen
Hoe kom je er
Viñales, gelegen in de meest westelijke provincie van Cuba, Pinar del Río, is een natuurreservaat dat je kunt bereiken via de Nationale Snelweg. Het ligt op bijna 200 kilometer van het centrum van Havana en op 185 kilometer van de internationale luchthaven José Martí.

Raak geïnspireerd voor een bezoek aan Viñales


Kaart van Viñales

Vanafprijs per kamer

Openingstijden

Openingstijden
Telefoonnummer


Bekijk de reismogelijkheden naar ViñalesHoe kunnen we je helpen

Hola! Of het nu gaat om een simpele vraag of bijzonder verzoek, we helpen je graag.

Neem contact met ons op
The CTN staff

De voordelen van Cuba Travel Network

 • We komen uit Cuba! Wij kennen de bestemming beter dan wie dan ook.
 • Ieder jaar helpen we meer dan 50.000 reizigers zoals jij.
 • Het grootste netwerk van betrouwbare partners in Cuba.
 • Meest uitgebreide aanbod van online boekbare producten die passen bij iedere reiswens.