Sponsorprojecten

Cuba Travel Network streeft ernaar de Cubaanse cultuur zowel op nationaal als op internationaal niveau te stimuleren, verdedigen en behouden. We zijn er trots op Cubaanse kunstenaars en culturele instellingen te promoten en te steunen. Ons bedrijf stelt zich dan ook elk jaar tot doel een bijdrage te leveren aan de positionering op de wereldmarkt van de beste en meest authentieke kunst die in Cuba gecreëerd wordt.

Hieronder volgt een lijst van door ons gesponsorde evenementen in 2016:

Festival “Contratenors uit de hele wereld”
Vanuit het kantoor van Maestro Leo Brouwer worden diverse activiteiten georganiseerd ter promotie in Cuba van muziek, zangers en musici van het hoogste niveau, uit Cuba en de rest van de wereld. Op dit moment maakt men zich in Havana op voor dit unieke festival, van 30 september tot 8 oktober, gewijd aan de contratenor. Belangrijke figuren, zoals onder andere de Poolse zanger Artur Stefanowicz, de Italiaan Riccardo A. Stranno en Darryl Taylor uit de Verenigde Staten, voegen zich bij Cubaanse zangers en musici om verschillende optredens te geven, waarbij zowel klassieke als hedendaagse werken ten gehore worden gebracht.

Eerste Ontwerp Biënnale 2016
Het doel van dit ontwerpersfestival in Cuba is het zichtbaar maken van de meest recente creaties van Cubaanse professionals op het gebied van kledingontwerp en grafische en industriële vormgeving. Meer dan 20 galeries in Havana, Santiago de Cuba en Camagüey openen hun deuren voor het publiek, met exposities van klassieke en hedendaagse stukken. Daarnaast staat er een theoretisch evenement op het programma met deelname van internationale ontwerpers, onderzoekers en ondernemers, die van gedachten wisselen over publiek beleid en de toepassing van design in de bedrijfsvoering van het klein- en middenbedrijf. Tevens zullen er openbare en privéruimtes opengesteld worden die ontworpen zijn door Cubaanse professionele vormgevers.

Internationaal Festival van de Arme Film in Gibara
Het voornaamste doel van dit festival is het promoten van en opkomen voor filmmakers van over de hele wereld die, met een bescheiden budget, de realiteit, geschiedenis en cultuur van hun land willen laten zien. Elk jaar wordt er per categorie filmprijzen uitgereikt, er worden Cubaanse en buitenlandse films vertoond, en er zijn workshops, exposities, debatten en lezingen over de lokale tradities van Gibara. Vanaf de huidige editie wordt het festival geleid door de bekende Cubaanse acteur Jorge Perugorría.
 
Havana Film Festival New York
Dit festival promoot in de Verenigde Staten het werk van de belangrijkste opkomende Cubaanse en Latijnsamerikaanse filmmakers, die reeds onderscheidingen hebben ontvangen op internationaal niveau en/of in eigen land. Dit evenement biedt regisseurs, acteurs en producers, in nauwe samenwerking met het Internationale Festival voor Nieuwe Latijnsamerikaanse Film van Havana, de gelegenheid ideeën uit te wisselen en een divers publiek kennis te laten maken met de multiculturele ervaringen uit het Amerikaanse continent.

Festival Havana World Music
Dit evenement, dat aan zijn derde editie toe is, heeft als voornaamste doelstelling de aandacht vestigen op de culturele waarden, diversiteit en culturele vermenging die Cuba en vooral ook Havana kenmerken, door middel van muziekgroepen die concerten geven door heel Havana, van 24 tot 27 maart. Het festival staat onder de artistieke leiding van de bekende zangeres en componiste Eme Alfonso.
Voor meer informatie zie: http://www.havanaworldmusic.com/

Hoe kunnen we je helpen?

Hola! Of het nu gaat om een simpele vraag of een bijzonder verzoek, Daniel, Mayen en Milan helpen je graag.

Neem contact met ons op
The CTN staff

De voordelen van Cuba Travel Network

  • We komen uit Cuba! Wij kennen de bestemming beter dan wie dan ook.
  • Ieder jaar helpen we meer dan 50.000 reizigers zoals jij.
  • Het grootste netwerk van betrouwbare partners in Cuba.
  • Meest uitgebreide aanbod van online boekbare producten die passen bij iedere reiswens.