Evenementen voor 2018

Cuba is een land dat rijk is aan cultuur en tradities. Gedurende het hele jaar zijn er festiviteiten of evenementen waaraan je mee kunt doen om in zelf te beleven hoe wij Cubanen onze traditie bewaren en verrijken. Kies maar, de uitnodiging is al gemaakt.

Jazz Plaza. De presentator van dit jaar is Chucho Valdés, de meest internationaal erkende live jazzmuzikant van het eiland, die het evenement zal openen in Havana. Het is echter gebruikelijk dat er ook  andere belangrijke muzikanten van dit genre bijeenkomen.
van 16 tot 21 januari, Havana en Santiago de Cuba

FEBRUARI

Festival Habano. Een van de meest glamoureuze en exclusieve evenementen van Havana. Op het Festival Habano, zul je verzamelaars uit de hele wereld zien bieden teneinde mooie unieke stukken mee te kunnen nemen, zoals luxe humidors. Meestal worden de nieuwe lijnen van de beroemdste Premium Sigaren van de wereld bekend gemaakt.
van 25 februari tot 2 maart, Havana

Internationale Boekenbeurs. Het grootste evenement, toegewijd aan boeken en lezers in het land. In Cuba is het aanschaffen van boeken, vergeleken met andere landen, niet echt duur. Dit kan een goede kans zijn om boeken te bemachtigen. Er komen uitgevers uit vele delen van de wereld.
van 8 tot 18 februari, Havana

Bijeenkomst van Cubaanse Harley Riders. Zoals je leest, zijn er in Cuba veel fans met indrukwekkende motorfietsen die een weekend uitgaan om het leven, en het plezier dat een hobby met zich meebrengt te vieren. Het Harley Davidson feest is in het kuuroord van Varadero (waar anders). De organisatoren verduidelijken echter, dat het Harley feest de aanwezigheid van andere motormerken niet uitsluit.
8, 9, 10 en 11 februari, Varadero

MAART

Wielerronde van Cuba. Een evenement dat wielrenners uit verschillende landen samenbrengt om trajecten van de Cubaanse eilandengroep van tot wel 1000 kilometer af te leggen, verdeeld in diverse trajecten. Een echte prestatie die alleen de meest bestendige kunnen bereiken.

APRIL

Internationaal Festival van de Videokunst van Camagüey. Een evenement met een eigen persoonlijkheid. Ondanks het feit dat het geen deel uitmaakt van het circuit van Havana Centrum, heeft het een grote zichtbaarheid en prestige bereikt. Opkomende Cubaanse artiesten maken zich hier bekend. Digitale cinema, videoprestatie, elektroakoestische muziek, nieuwe media in stedelijke ruimtes, mapping… Van alles wat (uitstekend curatorschap, wees niet bang).

MEI

Internationaal Festival Bedevaarten van Mei. De bedevaarten is een ontmoeting tussen generaties van kunstenaars, intellectuelen, en culturele promotoren uit tientallen landen. Deze feesten veranderen Holguín, de stad van de parken, in de hoofdstad  van jonge kunst en in zijn ruimtes worden concerten en ontmoetingen gevierd, belangrijke momenten voor sociale reflectie en cultureel genot.
van 2 tot 8 mei, Holguín

JUNI

Internationaal Toernooi Speervissen Ernest Hemingway. In tegenstelling tot wat degenen die er niets van af weten zouden kunnen denken, pleit dit toernooi voor het behoud van de soort. In werkelijkheid wordt de score behaald door het markeren van de dieren en niet door ze te bejagen. De geselecteerde visserijzone is vanaf de Mariel tot aan Santa Cruz del Norte. Binnen de internationale nautische  gemeenschap, is dit een van de meest langlevende.

Feesten van San Juan. Hoewel de meest beroemde van al deze festiviteiten plaats vindt in Camagüey –in het Centrum van het Eiland—, bestaat er in het oosten ook de gewoonte om de Dag van San Juan te vieren vanaf de 24ste juni tot en met de 29ste, dag van San Pedro. De gewoonte is om een pop op het plein te verbranden en de hele nacht te feesten met muziek en dans.

JULI

Carnaval van Santiago de Cuba. Elke zomer vullen de straten van Santiago zich met guaracheros die gedurende de feestdagen Trocha overweldigen, Trocha naar boven en Trocha naar beneden. Dit evenement wordt beschouwd als het meest omvattende van alle van dit soort in het land. Het  is niet beperkt tot een bepaald gebied, maar het betreft de hele stad.
van 18 tot 27 juli, Santiago de Cuba

Festival van de Caraïben. Feest van het vuur. Het evenement van Santiago is jaarlijks toegewijd aan een land van de regio, als een demonstratie van toenadering tussen de culturen. Het is het Cubaanse festival met de hoogste concentratie en diversiteit van populaire culturen en tradities van de volkeren in de regio. Als je geïnteresseerd bent in folklore en de rassenvermenging van het eiland, zul je dit hier intensief beleven.
van 3 tot 9 juli, Santiago de Cuba

AUGUSTUS

Week van Partagás. Het is niet precies een oficieel evenement, maar een ontmoeting van liefhebbers van dit sigarenmerk. De trouwe aanhangers van de Casa Habano Partagás komen bijeen om sigaren te roken, alsmede een bezoek te brengen aan de fabrieken en gespecialiseerde winkels. Het is een perfect moment om eersteklas tabak te kopen.

SEPTEMBER

Internationaal Evenement van Natuurtoerisme TURNAT.  Jaarlijks evenement bedacht voor touroperators, reisbureaus, en andere geïnteresseerden in het ecotoerisme.  In elke editie kiezen ze een aandachtsgebied voor deze sector en promoten ze de eindeloze goedheid van Cuba als gunstige bestemming voor het natuurtoerisme.

OKTOBER

Balletfestival. De ballet liefhebbers zijn doorgaans de meest trouwe aanhangers Elk jaar suggereert het Nationale Ballet van Cuba een speciaal billboard voor de dagen van het evenement en je zult zelden een lege loge aantreffen. Als je die dagen in Havana bent profiteer ervan, maar het gebruikelijkste is dat het bedrijf op tournee of aan het repeteren is.
van 26 oktober tot 2 november, Havana

Feest van de Ibero-Amerikaanse Cultuur. Het is een evenement dat de Zuid-Amerikaanse wortels en achtergronden van de Cubaanse natie redt en promoot. De straten en parken van Holguín dienen als podium voor de ontwikkeling van een uitgebreid programma van concerten, tentoonstellingen, workshops en populaire feesten, met de aanwezigheid van belangrijke solisten, schepppende kunstenaars, bands uit de regio en gasten uit heel Ibero-America.
van 24 tot 30 oktober, Holguín

Feest van Cuba. Bayamo is een van de mooiste steden van Cuba, met de mix van historie, cultuur en tradities. Dit alles wordt benadrukt met dit feest, ruimte die elk jaar de aandacht vestigt op het ophemelen van het culturele rijkdom en het vereren van de historie van de natie. Mis de kans niet om met de auto door Bayamo te rijden, zoals het bekende lied van Adalberto Álvarez je aanraadt.

NOVEMBER

Marabana. Is een evenement voor iedereen: hardlopers, wandelaars, beroepssporters en gehandicapten. De essentie hiervan is dat we allemaal onze uitdagingen kunnen overwinnen, zelfs zonder over sterke fysieke vaardigheden te beschikken. Het gaat hier om een gezonde levensles voor toekomstige generaties.
18 november, Havana

Internationale vakbeurs van Havana (FIHAV). Een van de meest uitgebreide bijeenkomsten voor leidinggevenden van het land. De voornaamste Cubaanse bedrijven alsmede de uitgenodigde buitenlandse, tonen hun producten en sluiten overeenkomsten. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste zakelijke bijeenkomst van Cuba.

DECEMBER

Internationaal Festival van de Nieuwe Latijns-Amerikaanse Cinema.  Dit is waarschijnlijk de enige keer in het jaar dat de Cubanen zich massaal naar de bioscopen mobiliseren omdat bijna alle nationale prèmieres die dagen plaatsvinden. Maar ze projecteren ook fragmenten en series van de beste Latijns-Amerikaanse en Europese cinema.  In Cuba is een lunet heel goedkoop, dus het betreden van de donkere kamer kan een optie zijn. Als je van showbusiness houdt, zoek dan uit waar bar Esperanza is. Daar kun je de acteur vinden die je een daarnet op het grote scherm zag.

Parrandas Remedios. Jaar na jaar vieren de inwoners van remedios een van de meest besproken feesten van Cuba: las Parrandas. Maandenlang bereiden ze fakkels, vuurwerk en allerlei artefacten voor, vervaardigd voor het verassen van een trouw publiek, dat uit alle delen van het land komt. Een van de beste excuses om naar Cuba te reizen in december.Hoe kunnen we je helpen?

Hola! Of het nu gaat om een simpele vraag of een bijzonder verzoek, Daniel, Mayen en Milan helpen je graag.

Neem contact met ons op
The CTN staff

De voordelen van Cuba Travel Network

  • We komen uit Cuba! Wij kennen de bestemming beter dan wie dan ook.
  • Ieder jaar helpen we meer dan 50.000 reizigers zoals jij.
  • Het grootste netwerk van betrouwbare partners in Cuba.
  • Meest uitgebreide aanbod van online boekbare producten die passen bij iedere reiswens.